Путін виділив Білорусі мільярдний кредит

Читать на русском
Російська Федерація планує виділити сусідській Білорусі кредит на суму близько $ 1 млрд «на дуже хороших умовах».

Російська Федерація планує виділити сусідській Білорусі кредит на суму близько $ 1 млрд «на дуже хороших умовах».

За підсумками зустрічі з Володимиром Путіним Президент Білорусі Олександр Лукашенко домовився про новий кредит на $ 1 млрд.

Про це в ефірі білоруського телебачення заявив заступник прем'єр-міністра Володимир Семашко, передає «Слово і Діло» з посиланням на БЕЛТА.

Чиновник згадав про кредит, розповідаючи про підсумки зустрічі президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна 3 квітня. За його словами, після цих переговорів буде знову відкрито кредитування по лінії Євразійського фонду стабілізації і розвитку.

Наймасштабніші антиурядові мітинги в Білорусі за час правління ЛукашенкаСучасна історія Білорусі не надто багата на масштабні акції протесту, але це не означає, що за понад 20 років незалежності держави їх не було взагалі.

«Третій, четвертий транш, кожен по $ 300 млн - це разом $ 600 млн в рік надійде в Білорусі на дуже вигідних умовах, в хороші терміни, за низькими ставками і так далі. Також було зроблено доручення виділити ще додатково близько $ 1 млрд кредитів теж на хороших умовах», - заявив чиновник.

Семашко не уточнив, кому дано доручення, і хто надасть кредит: Євразійський фонд або безпосередньо Росія.

Як повідомлялося, Білорусь не визнає наявність боргу за російський природний газ, але збирається продовжити переговори з Росією щодо врегулювання газової суперечки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: