Жителі Криму зможуть поїхати до ЄС без віз тільки з українським паспортом

Читать на русском
В ЄС в черговий раз нагадали, що не визнають анексію Криму, тому жителі півострову зможуть приїхати в ЄС тільки з українськими паспортами.
Жителі Криму

В ЄС вкотре наголосили на тому, що не визнають анексію Криму та повідомили, що громадяни України, котрі проживають на території окупованого півострова, зможуть поїхати до ЄС без віз тільки за наявності українського біометричного паспорта.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«ЄС в рамках невизнання незаконної анексії Криму не визнає і паспорти, котрі були видані в Криму після анексії, тобто з цими паспортами не можна в'їхати на територію ЄС. Можна тільки з паспортом України або з тими паспортами Російської Федерації, які були видані консульствами РФ на території Криму раніше», - сказав сьогодні прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давид Стулік під час круглого столу «Безвіз: чи стане світ більш відкритим до українців?».

Стулік також повідомив, що ЄС буде робити все для того, щоб громадяни України, які проживають на території тимчасово окупованого Криму, могли приїхати на материкову частину України і отримати біометричний паспорт, або зробити візу в паспорті старого зразка.

Мустафа ДжемілєвНародний депутат України
Джемілєв заявив, що кримські татари проведуть свій референдум щодо майбутнього КримуСказано 28 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Консульства ЄС мають вказівку не видавати візи на ті паспорти РФ, котрі були видані після анексії. Всі ці люди є громадянами України і повинні покладатися на візу в Україні», - уточнив прес-аташе представництва ЄС.

Зазначимо, що 6 квітня в Криму прикордонники РФ затримали український сейнер.

Нагадаємо, що нардеп Олександр Дроздик 14 березня 2017 року пообіцяв найближчим часом зареєструвати в Верховній Раді законопроект щодо повернення окупованих територій Криму та Донбасу до складу України. Але, на даний момент ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: