ЄС розширив санкції проти КНДР

Читать на русском
Євросоюз розширив заборону для КНДР на інвестиції у промисловість, пов'язану з звичайними озброєннями, металургію та металообробку, а також у авіакосмічну галузь.
санкції проти КНДР

Рада Євросоюзу ухвалила у четвер, 6 квітня, додаткові обмежувальні заходи щодо КНДР, які посилюють режим санкцій, запроваджених резолюціями РБ ООН.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

«ЄС вирішив розширити заборону на інвестиції в КНДР в нові галузі, а саме у промисловість, пов'язану з звичайними озброєннями, металургію та металообробку, а також у авіакосмічну галузь», - йдеться в повідомленні.

Крім того, вводиться заборона на надання комп'ютерних послуг і послуг, пов'язаних з видобутком і виробництвом хімічної, гірничодобувної та переробної промисловості, особам або організаціям у КНДР».

КНДР відключили від банківської системи SWIFTЧерез санкції ООН Північна Корея опинилася відключеною від міжнародної банківської системи платежів SWIFT.

У комюніке пояснюється, що Рада прийняла ці додаткові обмежувальні заходи, «враховуючи, що дії КНДР порушують численні резолюції РБ ООН і являють собою серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці в регіоні і за його межами».

ЄС знову закликав КНДР повернутися до конструктивного діалогу з міжнародним співтовариством, «припинити провокації і відмовитися від усієї ядерної зброї та існуючих ядерних програм, а також від інших програм у сфері зброї масового знищення та балістичних ракет повним, піддається перевірці і необоротним чином».

«Рада також вирішила додати чотирьох осіб у список осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи ЄС, за те, що вони відповідальні за підтримку чи сприяння програмами КНДР, пов'язаних з балістичними ракетами або іншими видами зброї масового знищення. Це призводить до загального числа осіб, на яких поширюються обмеження на поїздки і заморожування активів, до 41. Сім юридичних осіб також підлягають заморожування активів», - повідомляють у Раді ЄС.

Нагадаємо, напередодні влада Північної Кореї, після серії невдалих запусків, провели черговий запуск балістичної ракети середньої дальності у бік Японського моря.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: