Хабарники-поліцейські в Дніпрі погоріли на двух мільйонах доларів

Читать на русском
Понад два мільйони доларів, вкрадених злочинцями, привласнили собі поліцейські-перевертні в Дніпрі.

Понад два мільйони доларів, вкрадених злочинцями, привласнили собі поліцейські-перевертні в Дніпрі.

Про це заявив на брифінгу в аеропорту «Харків» міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

«Серед підозрюваних два співробітника поліції Дніпропетровської області, які затримані за підозрою в розбої та крадіжці понад $ 1,4 млн, € 150 тис. І виробів з золота на суму близько $ 200 тис., які вже були вкрадені злочинцями», - зазначив Аваков.

Як заявив на брифінгу голова Національної поліції України Сергій Князєв, в 2016 році житель Харківської області передав друзям в Дніпрі гроші та вироби із золота на загальну суму близько $ 2 млн.

«Гроші були заховані в вольєрі з собаками, що нібито робило неможливим їх крадіжку. Втім, власник собак вкрав ці гроші, залишив свою дружину і втік. Власник грошей звернувся до правоохоронців, які без оформлення заяви знайшли викрадачів і забрали у них гроші, залишивши тільки $ 50 тис. Працівники внутрішньої безпеки 6 і 7 квітня провели в Дніпрі обшуки і затримання чинних співробітників поліції», - додав Князєв.

У прес-службі прокуратури Харківської області пояснили, що слідчі прокуратури затримали в Дніпрі двох поліцейських - 40-річного підполковника поліції і 33-річного майора поліції, яких підозрюють у розбої, вчиненому організованою групою, і заволодінні майном у великих розмірах (ч.4. ст.187 КК України).

Вирішується питання про обрання поліцейським запобіжного заходу і відсторонення їх від посад. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, в Київській області затримали заступника начальника слідчого відділення поліції за хабар. Також СБУ затримала слідчого поліції Запоріжжя на хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: