У Сербії тривають протести проти обрання Вучича президентом – фото

Читать на русском

У 15 містах Сербії третій день тривають масові протести проти обрання президентом прем'єр-міністра країни Олександра Вучича.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Маніфестанти вимагають відставки керівництва виборчкому, спікера парламенту а також керівництва державного телебачення, які на думку протестувальників сприяли перемозі Вучича.

При цьому влада Сербії прислухалися до частини вимог і погодилися провести повторні голосування на 8 виборчих дільницях де були знайдені порушення, включно зі столицею Белградом.

Однак кількість виборців на цих ділянках налічує менше 10 тисяч осіб і в разі перегляду результатів вони не зможуть вплинути на результати виборів.

Після того, як чинний прем'єр-міністр Сербії оголосив себе переможцем президентських виборів жителі 15 міст Сербії вийшли на вулиці з протестами, звинувативши його в фальсифікації виборів.

Нагадаємо, російське пропагандистське агентство ТАСС вже виявило загальні риси між сербськими масовими протестами і подіями Майдану в Україні.

3 квітня опитування соціологів на виході з виборчих дільниць в Сербії показали, що на виборах президента країни перемагає Олександр Вучич.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: