МЗС: кремлівське лобі в Європарламенті не завадить Україні отримати безвіз

Читать на русском
Пропозиція дрібної політсили євроскептика Найджела Фараджа не надавати безвіз Україні не буде підтримана Європарламентом.

Пропозиція дрібної політсили євроскептика Найджела Фараджа не надавати безвіз Україні не буде підтримана Європарламентом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник голови міністерства закордонних справ України по євроінтеграції Олена Зеркаль, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, підготовка до дебатів і голосування в Європарламенті з питання лібералізації візового режиму для українців проходить за планом, і кремлівське лобі позитивному для офіційного Києва результату не завадить.

Як українські політики роками піаряться на бажанні українців їздити до ЄС без візНезважаючи на те, що тема безвізового режиму з ЄС особливо на слуху в останні роки, обіцянки по цій темі вітчизняні політики почали роздавати ще за попередньої влади.

Таку впевненість висловила доповідач у парламенті ЄС щодо безвізового режиму для України Марія Габріель.

«Вона чекає, що безвіз отримає необхідну підтримку європарламентарів протягом дебатів 5 квітня і голосування 6 квітня», – написала Зеркаль.

Вона нагадала, що дрібна політсила Європарламенту «Європа свободи і прямої демократії» британського євроскептика Найджела Фараджа внесла пропозицію про ненадання Україні безвізового режиму.

Зеркаль зазначила, що зусилля російського лобі спрямовані на створення негативної атмосфери навколо безвізового режиму для України, але на рішення Європарламенту вони не вплинуть.

«Ніяких перспектив підтримки Європарламентом «російської» поправки немає», – підкреслила вона.

Нагадаємо, на цьому пленарному тижні Європарламент планує розглянути питання про надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Раніше в Польщі висловили думку, що Євросоюз зволікає з українським безвізом через майбутніх президентські вибори у Франції, щоб не дати місцевим радикалам і євроскептикам можливості лякати виборців потенційними мігрантами з більш ніж 40-мільйонної країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: