Євросоюз зволікає з безвізом для України через вибори у Франції

Читать на русском
Надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом переноситься через президентські вибори у Франції.

Надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом переноситься через президентські вибори у Франції.

Затримка запровадження безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом пов'язана з виборами президента у Франції, повідомляє Польське радіо з посиланням на західних дипломатів, пише «Слово і Діло».

«Цілком можливо, що рішення Ради ЄС щодо лібералізації візового режиму буде ухвалено в травні, хоча це поки не підтверджено. Якщо це станеться, то вже влітку українці зможуть подорожувати до Євросоюзу без віз», - сказав один з дипломатів ЄС.

Зазначено, що офіційно чиновники пояснюють відсутність остаточного терміну щодо цього питання процедурними аспектами, а також бажанням дати цієї важливої ​​події, і можливість його оприлюднення в присутності представників вищої влади України.

Як українські політики роками піаряться на бажанні українців їздити до ЄС без візНезважаючи на те, що тема безвізового режиму з ЄС особливо на слуху в останні роки, обіцянки по цій темі вітчизняні політики почали роздавати ще за попередньої влади.

«Однак, європейські дипломати визнають також, що країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентські вибори у Франції, намічених на рубежі квітня-травня. Імміграція і захист кордонів є одними з головних тем виборчої кампанії. Скасування віз ЄС для громадян більш як 40 мільйонної країни може бути використана радикалами і євроскептиками - побоюються дипломати ЄС», - повідомляє видання.   Як повідомлялося, комітет Європарламенту затвердив безвізовий режим для України.

За безвізовий режим для України Європарламент голосуватиме 6 квітня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: