НБУ: міжнародні резерви України за останній місяць знизилися на 2,2%

Читать на русском
За даними Нацбанку, скорочення резервів у березні пов'язано витратами на обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті.
міжнародні резерви НБУ

На початок квітня міжнародні резерви України склали 15,123 млрд доларів, що на 2,2% менше, ніж місяцем раніше.

Відповідна інформація оприлюднена на веб-сайті Національного банку України, повідомляє «Слово і Діло».

За даними Нацбанку, скорочення резервів у березні пов'язано з витратами на обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

Зокрема НБУ перерахував 541,5 млн доларів в рахунок обслуговування облігацій зовнішньої державної позики і облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у валюті. Крім того, НБУ перерахував 16 млн доларів в рахунок обслуговування боргу перед Міжнародним валютним фондом.

НБУ погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рікУ Національному банку України погіршили прогноз зростання внутрішнього валового продукту країни на 2017 рік.

Водночас позитивний вплив на рівень міжнародних резервів зробила сприятлива кон'юнктура на зовнішніх ринках, що дозволила НБУ скуповувати надлишки валюти на міжбанківському валютному ринку. Зокрема, Нацбанк в березні викупив на ринку 128,3 млн доларів, у тому числі 91 млн доларів допомогою інтервенцій із запитом кращого курсу. Інтервенцій з продажу валюти Нацбанк в березні не проводив.

Іншим позитивним чинником стало надходження 100 млн доларів кредитних коштів від Національного банку Швейцарії.

Як відзначає НБУ, рівень міжнародних резервів станом на 1 квітня покриває 3,3 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України з поточних операцій уряду і Нацбанку.

Раніше повідомлялося, що надходження в Україну четвертого траншу кредиту МВФ за програмою розширеного фінансування EFF у розмірі 1 млрд доларів, дозволить збільшити міжнародні резерви країни до 16,1 млрд доларів.

Також відзначимо, Україна до кінця 2019 року повинна виплатити 12,8 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: