З початку року Україна знизила споживання газу на 7%

Читать на русском
Споживання природного газу в Україні з січня по березень 2017 року знизилося на 7 відсотків і склала 12,2 мільярди кубометрів.
фото: 2000

Споживання природного газу в Україні з січня по березень 2017 року знизилося на 7% і склала 12,2 мільярди кубометрів.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу «Укртрансгазу».

За даними державного оператора ГТС, за цей період використовувалося 5,1 мільярди кубометрів газу вітчизняного видобутку, європейський імпорт склав 4,2 мільярди кубометрів, ще 3,9 мільярди кубометрів були використані з накопичених в газосховищах запасів.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Велика частина імпортного газу поставлялася в Україну через Словаччину - 3,6 мільярди кубометрів. Через Польщу й Угорщину імпортували 0,3 і 0,2 мільярди кубометрів відповідно.

В «Укртрансгазі» зазначили, що завдяки словацького, польського і угорського транспортних коридорів України провела вже два опалювальні сезони без купівлі газу в Росії.

У 2016 році оператор ГТС заявив про скорочення споживання газу на 4% в порівнянні з 2015 роком. У січні-березні 2017 року Україна збільшила транзит природного газу через газотранспортну систему на 20%, до 23,18 млрд кубометрів у порівнянні з відповідним періодом 2016 року.

Нагадаємо, після введення Національною комісією з держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг абонплати за газ, її скасування вимагають Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

При цьому в НКРЕКУ проти скасування абонентської плати за газ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: