Карта АТО: ситуація на сході України на 3 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 3 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Провокаційні обстріли позицій сил АТО тривають. Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи про режим припинення вогню, російсько-окупаційні війська за минулу добу 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму «тиші» та вогонь у відповідь не відкривали. За добу поранено одного українського воїна.

Напрямки:

На донецькому напрямку найбільша кількість обстрілів була зафіксована неподалік Авдіївки, захисників якої ворог накривав вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З гранатометів були обстріляні захисники Зайцевого, Троїцького та шахти Бутівка. З великокаліберних кулеметів гатив по позиціях поблизу Кам’янки та Опитного. В районі Троїцького активізувався ворожий снайпер.

На маріупольському напрямку противник виявляв найбільшу вогневу активність. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь по позиціях морських піхотинців у районі Павлополя. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював захисників Красногорівки. Провокаційний вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї застосовував поблизу Водяного, Широкиного та Чермалика.

На луганському напрямку з автоматичних гранатометів російсько-терористичні підрозділи вели вогонь по опорних пунктах наших військ поруч із населеним пунктом Кримське. Зі стрілецької зброї обстрілювали захисників Валуйського та Станиці Луганської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: