Боб Ділан отримав диплом і медаль Нобелівської премії

Читать на русском
Боб Ділан отримав Нобелівську премію з літератури. Тепер музикант зобов'язаний прочитати традиційну нобелівську лекцію.

Американському музиканту та автору пісень Бобу Ділану в Стокгольмі вручили медаль та грамоту Нобелівського комітету.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Realist.

Тепер для того, щоб отримати приз в 8 млн шведських крон (приблизно $ 910 тисяч), йому потрібно прочитати традиційну нобелівську лекцію. Поки що конкретну дату не вибрали. Можливо, лекція відбудеться, коли музикант приїде до Швеції з концертами.

Як відомо, раніше Ділан не зміг особисто бути присутнім на церемонії вручення премії.

Люди року: весь список і досягнення Нобелівських лауреатів-2016У Швеції завершилось оголошення лауреатів найпрестижнішої світової премії – імені Альфреда Нобеля. Слово і Діло зібрало весь список нобелівський лауреатів 2016 року.

Тоді, в промові, яка була зачитана від його імені на церемонії, Боб Ділан зізнався, що шанс отримати цю премію був для нього не вище, ніж опинитися на Місяці і, що почуття, які він відчуває, «воістину неможливо висловити словами».

Премія присуджена за «створення нових поетичних виразів в рамках великої американської пісенної традиції». Ділан отримав золоту медаль з профілем Альфреда Нобеля, зображенням музи та цитатою з «Енеїди» Вергілія, а також грошову премію.

Відзначимо, днями раніше лідери кримських татар закликали українських парламентаріїв висунути Меджліс на здобуття Нобелівської премії світу в 2018 році.

Детальніше про лауреатів премії в матеріалі «Слова і Діла» Люди року. Весь список і досягнення Нобелівських лауреатів 2016.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: