Вбивця Вороненкова на початку березня відвідував Донецьк всупереч закону

Читать на русском
Генпрокурор нагадав, що екс-депутат російського парламенту планував створити в Києві центр опору для викриття корупції в ФСБ РФ, і це було мотивом російської сторони в його ліквідації.

Вбивця екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова Павло парші, звільнений раніше з лав Національної гвардії України, відвідував контрольований бойовиками Донецьк при тому, що закон забороняє це робити, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

 Про це сказав Луценко в інтерв'ю німецькому журналу «Bild», передає «Слово і Діло».

«Ми ідентифікували застреленого охоронцем вбивцю. Він був раніше національним гвардійцем українського Міністерства внутрішніх справ. 6 березня злочинець перебував на тимчасово окупованій території і, між іншим, точно в Донецьку. Це дало привід президентові і мені припустити, що за злочином стоїть Росія. Національним гвардійцям, також колишнім, заборонено перебувати на цій території», - сказав Луценко.

«У кілера були зв'язки з терористами на неконтрольованої в даний час Україна території. Я не кажу, що кілер був російським агентом. Але він міг їм бути ... Під час перебування в рядах української Національної гвардії. Коли ми затримаємо його спільників, ми будемо знати більше», - додав він.

Генпрокурор нагадав, що екс-депутат російського парламенту планував створити в Києві центр опору для викриття корупції в ФСБ РФ, і це було мотивом російської сторони в його ліквідації «При цьому йшлося про торгівлю наркотиками. Він сказав це також публічно», - підкреслив він.

Луценко також зазначив, що Вороненко був убитий «не через свідоцтва, яке він вже зробив, а через свідоцтва, які він ще повинен був зробити».

Раніше, Луценко не боїться звільнення за позовом Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: