У Слов'янську коригувальницю «ДНР» засудили до 8 років в'язниці

Читать на русском
У Слов'янську засудили до восьми років в'язниці жінку, яка збирала інформацію про розташування українських військ і передавала бойовикам ДНР для артобстрілів.
фото: АР

У Слов'янську засудили до восьми років в'язниці жінку, яка збирала інформацію про розташування українських військ і передавала бойовикам «ДНР» для артобстрілів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

«Встановлено, що в січні-лютому 2016 року звинувачена, діючи умисно, сприяла діяльності терористичної організації «ДНР». Жінка збирала і передавала бойовикам дані про місця дислокації, чисельності та маршрути пересування підрозділів і військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних в проведенні АТО в районі с. Зайцеве, Микитівського району та м. Горлівки Донецької області», - розповіли в прокуратурі.

За даними слідства, вона контактувала з бойовиком на прізвисько «Старшина» з так званого «розвідувального підрозділу 3-й бригади міністерства оборони ДНР».

Отримані від жінки дані згодом використовувалися при артобстрілі місць дислокації військовослужбовців і військової техніки ЗСУ.

Рішенням колегії суддів Слов'янського міськрайонного суду мешканку Зайцевого визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичної організації), і призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна.

Нагадаємо, 20 березня в ході спецоперації в Луганській області співробітниками СБУ був затриманий інформатор самопроголошеної «ЛНР».

Раніше, 3 березня в СБУ заявили про викриття спільниці сепаратистів і дружини одного з ватажків «ДНР», яка організовувала провокації під час масових акцій в Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: