У Миколаївській ОДА збираються розпродати по частинах недобудований крейсер «Україна»

Читать на русском
Петро Порошенко підписав указ про демілітаризацію недобудованого крейсера Україна, який тепер планують продати по частинах, каже заступник губернатора Миколаївської області.
Фото: "НикВести"

За словами першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеслава Боня, Президент України Петро Порошенко своїм указом демілітаризував крейсер «Україна», що вже кілька десятиліть будується на Суднобудівному заводі ім. 61 комунара.

Про це він заявив, виступаючи на мітингу працівників заводу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «НикВести».

За його словами, озброєння, встановлене на крейсері, має бути передане Міністерству оборони, а от корпус і турбіни можуть бути виставлені на продаж.

«У вас стоїть крейсер «Україна», є указ Президента про його демілітаризацію. Якщо зняти озброєння і продати те, що залишиться, – там вистачить на компенсацію ваших зарплат, ще й залишиться три рази на стільки ж. Там є корпус і турбіни, вони затребувані», – заявив Бонь.

Він уточнив, що проект демілітаризації корабля вже готується в Кабінеті міністрів. Він нібито узгоджений у Міноборони й «Укроборонпромі», також його повинні розглянути в Міністерстві фінансів і Міністерстві юстиції.

Відомо, що ракетний крейсер «Україна» був спущений на воду в 1990 році. У той же час, його добудова тривала ще кілька років, після чого роботи на кораблі остаточно припинилися. Зараз він перебуває в доці миколаївського Суднобудівного заводу ім. 61 комунара.

Як раніше писало «Слово і Діло», військові кораблі українського флоту, що залишилися в Криму, стали «донорами» для Чорноморського флоту РФ.

Також на початку року стало відомо про те, що Фонд держмайна збирається продати приватним власникам «Чорноморське пароплавство».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: