НАБУ проводить обшуки в одеській мерії

Читать на русском
Слідчі Національного антикорупційного бюро України проводять слідчі дії в Одеській міськраді.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять слідчі дії в мерії Одеси.

Про це повідомляє одеське видання «Думская», передає «Слово і Діло».

Слідчі НАБУ на цей час ведуть обшуки у віце-мера Анатолія Орловського. Під час обшуку оперативники вилучають документацію.

Насіров прийшов на допит до НАБУВідсторонений на час розслідування голова Держфіскальної служби Роман Насіров заявив, що в нього вилучили 3 паспорта.

Відзначається, що НАБУ зацікавилася купівлею міською владою адміністративної будівлі колишнього заводу «Краян» на Косівській вулиці, в якій після ремонту розмістять виконавчі органи міської ради. Будівлю придбали за 185 млн грн (продавець купив її за 11,5 млн грн), ще понад 100 млн грн витратять на ремонтно-відновлювальні роботи.

У мерії операцію називають законною, а саму ідею – революційною. Міська влада чекає на серйозну економію бюджетних коштів за рахунок зниження витрат на утримання бюрократичного апарату (електроенергії, тепла, транспорту) – не менш як 15 млн грн. Звільнені від чиновників приміщення в центрі міста, майже 20 тисяч квадратних метрів, продадуть або здадуть в оренду. У деяких, можливо, розмістять дитячі садки.

Раніше операцією з купівлі будівлі зацікавилася Державна аудиторська служба, а в лютому НАБУ наклала арешт на рахунки банку «Південний», куди Одеська мерія перевела гроші на купівлю корпусу «Краян».

Вчора, 23 березняНАБУ проводило обшук у екс-депутата Мартиненка.

Нагадаємо, раніше Рада не змогла затвердити Брауна в аудитори НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: