Помилились на 9 мільярдів: Гройсман, Омелян і Кістіон провалили обіцянки щодо ремонту доріг

Читать на русском
Три топ-чиновники уряду на чолі з прем’єр-міністром провалили обіцянку використати у 2016 році для ремонту доріг 19 мільярдів гривень
Володимир ГройсманФото: Reuters, Valentyn Ogirenko

Одразу три топ-чиновники Кабінету міністрів провалили обіцянки щодо використання у 2016 році 19 млрд грн на ремонт доріг.

Йдеться про прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, віце-прем’єра Володимира Кістіона й міністра інфраструктури Володимира Омеляна, констатує «Слово і Діло».

Про те, що на ремонт і будівництво доріг у 2016 році піде 18-19 млрд грн, глава уряду заявив іще 25 квітня. Пізніше, 13 червня, те саме повторили Кістіон та Омелян.

Проте 22 березня 2017 року Гройсман, звітуючи про виконані роботи за минулий рік, визнав, що торік на ці цілі пішли лише 10 млрд грн бюджетних коштів, а кілометраж відремонтованих і побудованих доріг значно менший від запланованого.

Кількома днями раніше, відповідаючи на запит «Слова і Діла» з цього питання, очільник Мінінфраструктури Омелян розповів, що за підсумками 2016 року поточний середній ремонт був проведений на суму 5,8 млрд грн, внаслідок чого було здано в експлуатацію 927 км автошляхів. Також за кошти МФО було профінансовано роботи з будівництва, реконструкції, капітального ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування на суму 2,1 млрд грн. Окремим пунктом у транспортному відомстві виділили початок реалізації інвестиційного проекту з покращення стану автодоріг у Львівській області.

Зважаючи, що обіцяні урядовцями кошти були освоєні не повністю, «Слово і Діло» надає відповідним обіцянкам усіх трьох статус «не виконано». Найвідповідальнішим із них є Гройсман, в активі якого 56% виконаних обіцянок, на другому місці Омелян, котрий спромігся реалізувати 13% власних зобов’язань. На якому місці у рейтингу відповідальності уряду перебуває Кістіон, у якого лише 9% виконаних обіцянок, можна дізнатися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: