Омелян: дорожня галузь України у 2016 році була профінансована наполовину

Читать на русском
Раніше міністр Омелян відзначав, що для відновлення дорожнього сектора України і приведення його до європейських норм необхідно щорічно направляти мінімум 50 мільярдів гривень протягом 5 років.

На поліпшення якості доріг уряд минулого року виділив 10 мільярдів гривень замість заявлених 20-ти.

Дорожня галузь України у 2016 році була профінансована наполовину, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час засідання уряду, передає «Слово і Діло».

«У минулому році незважаючи на те, що було задекларовано близько 20 мільярдів гривень, ми отримали фактично тільки 10 мільярдів гривень. У цьому році я дуже сподіваюся, що разом з підтримкою прем'єр-міністра нам вдасться отримати додаткові 15 мільярдів гривень з репрофайлінга (реструктуризації з продовженням терміну обігу облігацій) Національного банку України», – сказав Омелян.

Питання фінансування дорожньої галузі «дуже хворобливе». При цьому, за словами глави уряду Володимира Гройсмана, Україна у цьому році збільшить фінансування дорожнього господарства втричі порівняно з 2016 роком – до 30 млрд грн, з них 15 млрд грн вже є, а ще 15 млрд грн надійде від репрофайлінга облігацій НБУ.

Раніше міністр Омелян відзначав, що для відновлення дорожнього сектору України і приведення його до європейських норм необхідно щорічно направляти мінімум 50 млрд грн протягом 5 років, при цьому в минулому році за рахунок виділених з держбюджету 10 млрд грн було відремонтовано близько 1% всіх доріг країни.

Нагадаємо, «Укравтодор» передає місцеві дороги в управління регіональній владі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: