Експерт: недопущення Самойлової на Євробачення – вибір найменшого зла для України

Читать на русском
Олександр Піддубниймедіаексперт

В даній ситуації для України є два виміри. По-перше, дотримання закону, по-друге, прорахунок наслідків від прийнятого рішення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів медіаконсультант Олександр Піддубний, оцінюючи ситуацію довкола учасниці від РФ на «Євробаченні-2017» в Україні.

«Перш за все, є закон. Всі мають бути рівні перед законом і дана співачка не може бути виключенням. Другий вимір, якщо ми не пускаємо Самойлову – обійдемося скандалом. При тому, що для нас в Кремлі в будь-якому випадку все рівно готують провокації», - розмірковує медіаконсультант.

В будь-якому, випадку, інформаційний скандал ми й так вже маємо, але якби ми дозволили її приїзд, то зіштовхнулись би ще з низкою невідомо яких скандалів, які супроводжувалися б кожен день з моменту її в’їзду. Будь-яке слово сказане з нашого боку – відразу трактувалося б Кремлем по-своєму.

«Тому вибір – або керуватися законом і отримати скандал, або керуватися якоюсь політичною доцільністю, заробивши собі ще більше приводів для провокацій проти себе. Ситуація ясна. Не допуск Самойлової – найменше зло, яке може бути в даній ситуації», - вважає експерт.

Заборона в’їзду, додав він, перш за все спосіб показати, що закон один для всіх і Україна слідує законодавству.

Ще один чинник, на який буде давити РФ, за його словами – особливість співачки, але справа в тому, що в Європі, до якої апелюватиме Росія ставлення до таких людей дуже просте – їх не виносять на якийсь п’єдестал.

«В Європі створені всі умови і для них такі люди є такі самі, як звичайні. Відповідно апелювати до західного світу, що це неповносправна співачка взагалі не котується», - резюмував Олександр Піддубний.

Нагадаємо, претендентка на участь у конкурсі від РФ у червні 2015 року виступала в окупованому Криму з антиукраїнськими гаслами. В СБУ вже готують документ щодо заборони в’їзду Юлії Самойловій. У Кремлі заявили, що будуть бойкотувати конкурс у разі такого рішення.

Минулого року, міністр культури України Євген Нищук запевнив, що Євробачення-2017 буде проведено на високому рівні. Рейтинг відповідальності міністра доступний за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: