Угорщина пропонує пропагандувати свої партії за кордоном

Читать на русском
Віце-прем'єр Угорщини: важливо, щоб інтереси угорців за кордоном були представлені і на місцевому рівні, і на рівні національного парламенту.

Угорці, які живуть поза рідною країною, будуть більш захищені, якщо їх інтереси у місцевих парламентах представлятимуть етнічні угорські партії.

Про це заявив віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн, повідомляє угорський канал HirTV, передає «Слово і Діло».

«В інтересах зовнішньої політики Угорщини пропагувати угорські партії. Давайте говорити чесно – держави зацікавлені в асиміляції угорців. А ми зацікавлені в тому, щоб зупинити асиміляцію і зберегти угорську ідентичність», – сказав Шем'єн.

«Виживання угорців, які проживають за кордоном, залежить від того, чи зможуть вони досягти успіху, рухаючись у напрямі досягнення автономії», – цитує віце-прем'єра агентство MTI.

За словами Шем'єна, важливо, щоб інтереси угорців за кордоном були представлені і на місцевому рівні, і на рівні національного парламенту.

На думку угорського віце-прем'єра, етнічні угорські партії не тільки мають піклуватися про представлення інтересів місцевої угорської громади, а й також несуть відповідальність перед усією нацією.

Угорський політик ще у 2014 році зазначав, що «кожна нація має виробити власну концепцію автономії. Жителі Воєводини, Закарпатської України мають діяти у такому самому напрямі».

Раніше в Угорщині відбулися вибори: парламент підтримав чинного президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: