РосЗМІ: Самойлова про заборону на в'їзд нічого не «чула» і продовжує готуватися до конкурсу

Читать на русском
Голова СБУ Василь Грицак заявив, що вважає неможливим дозволити Самойловій участь в Євробаченні-2017, з огляду на те, що в червні 2015 року виконавиця виступила на концерті в анексованому Криму.

Російська співачка Юлія Самойлова продовжує готуватися до пісенного конкурсу «Євробачення-2017», котрий стартує в Києві 9 травня.

Перипетії довкола участі Самойлової в «Євробаченні», схоже, зовсім не хвилюють уряд РФ. У Кремлі заявили, що не будуть змінювати учасника, якщо Самойловій все ж заборонять в'їжджати в Україну.

Але сенатор Москви Олег Морозов має намір звернутися до росіян із закликом бойкотувати «Євробачення» в Києві.

«Росія буде бойкотувати конкурс, нам не залишають іншого вибору, просто заганяють в кут», - сказав Морозов в інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

Проте, Самойлова з командою, вперто не помічаючи інциденту, продовжують браву підготовку до конкурсу.

«Нічого не змінилося. Юлія готує пісню з педагогом по вокалу, з перекладачем. Зараз у нас робота кипить», - заявив учора в ефірі російської FM-станції чоловік і представник Самойлової Олексій Таран.

Також він запевняє, що навіть інформація про те, що СБУ готується не пустити виконавицю на конкурс, до них не надходила.

Експерт: недопущення Самойлової на Євробачення – вибір найменшого зла для УкраїниМедіаконсультант поділився міркуваннями відносно ситуації довкола можливого участі учасниці від РФ на «Євробаченні-2017» в Україні.

Команда співачки стверджує, що не отримувала жодних повідомлень про заборону Самойловій в'їжджати в Україну. Більш того, в кінці минулого тижня російській делегації, нібито прийшло офіційне підтвердження, що заборони на в'їзд не буде, - запевняли російські ЗМІ, інформує «Слово і Діло».

Вчора, керівник СБУ Василь Грицак заявив, що вважає неможливим дозволити Самойловій участь в «Євробаченні-2017», з огляду на те, що в червні 2015 року виконавиця виступила на концерті в анексованому Криму, під час заключного концерту фестивалю Світ спорту і добра.

Служба безпеки України 20 березня підготувала документ про заборону виконавиці і її команді в'їзд в Україну, але остаточне рішення ще не прийнято, - підкреслив Грицак.

Нагадаємо, Юлія Самойлова не має права на в'їзд на територію України, оскільки вона порушила постанову Кабінету міністрів України №367 від 4 червня 2015 року, згідно з яким іноземці повинні мати спеціальний дозвіл для в'їзду на територію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: