Київ потрапив у топ-10 найдоступніших за ціною міст світу

Читать на русском
Столиця України потрапила до десятки найдешевших за рівнем проживання міст світу згідно з рейтингом дослідницької групи Economist Intelligence Unit.

Столиця України потрапила до десятки найдешевших за рівнем проживання міст світу згідно з рейтингом дослідницької групи Economist Intelligence Unit.

Про це інформує «Слово і Діло».

Разом з Києвом у списку розташувалися такі міста як Алма-Ата (Казахстан), Лагос (Нігерія), Бангалор (Індія), Карачі (Пакистан), Алжир (Алжир), Ченнаї (Індія) і Мумбаї (Індія), Бухарест (Румунія), Нью-Делі (Індія).

Дослідна група також склала рейтинг найдорожчих міст. На першому місці в рейтингу розташувався Сінгапур, за ним йде Гонконг, на третьому місці - Цюріх. Четверте і п'яте місце посіли японські міста Токіо і Осака.

У десятці найдорожчих міст також Женева, Париж, Нью-Йорк і Копенгаген.

Дослідження засноване на порівнянні 400 окремих цін на 160 видів товарів і послуг.

Рік роботи Кличка: як виконує обіцянки столичний мерПідсумки 2016 року: міський голова Києва Віталій Кличко за рік роботи виконав 11 власних обіцянок, тоді як провалив 6.

Розглядаються ціни на їжу, напої, одяг, товари для дому та особистої гігієни, ціни на оренду житла, транспорт, рахунки за комунальні послуги, ціни за приватні школи, допомога по дому і відпочинок.

Отже, середня вартість 1 кг нарізного хліба в Києві коштує $ 1,07, в той час як в Алма-Аті - $ 0,9. За пляшку вина об'ємом 750 мл доведеться заплатити $ 5,67 в Києві і $ 4,57 в Бухаресті.

Також підраховано, що в столиці України дешеві сигарети. Ціна за брендові сигарети - в Києві і в Лагосі $ 0,95.

Як повідомлялося, Україна опустилася на дев'ять позицій у рейтингу щасливих країн. Також Україна залишається в десятці найбідніших країн світу за версією Bloomberg.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: