В уряді представили план повернення Криму

Читать на русском
Мета плану – забезпечення дотримання прав і свобод громадян України та головне – реінтеграція Криму і Севастополя.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій представило «План заходів, спрямованих на реалізацію засад державної політики щодо тимчасово окупованій території Криму і Севастополя».

Презентація відбулася під час круглого столу в міністерстві за участю представників громадських організацій та експертів, передає «Слово і Діло».

РНБО запровадить санкції у разі підтвердження перебування у Криму світових політиківСекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов доручив Службі безпеки перевірити інформацію про відвідування окупованого Криму українських та європейських політиків.

«Влада буде працювати, щоб зберегти зв'язки з громадянами. Головна мета плану - забезпечення дотримання прав і свобод громадян України, і головне - реінтеграція Криму і Севастополя», - повідомив заступник міністра Юсуф Куркчі.

План заходів включає 17 завдань, серед яких - розвиток контрольних пунктів в'їзду-виїзду на адмінкордоні з Кримом, транспортної інфраструктури, вдосконалення системи соцзахисту українських політв'язнів в Росії і членів їх сімей, жертв репресій на півострові.

Крім цього, ним передбачено створення центрів надання адмінпослуг біля КПВВ в Херсонській області для українців, які проживають у Криму, а також забезпечення права на вільну освіту, в тому числі шляхом екстернатури та дистанційного навчання.

Раніше повідомлялося, що Росія почала великомасштабні військові навчання в окупованому Криму.

Нагадаємо, Сейм Литви вимагає від Росії припинити окупацію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: