Порошенко обговорив з нардепами зволікання з траншем МВФ

Читать на русском
Президент Петро Порошенко провів зустріч з лідерами парламентських фракцій і груп, під час якої обговорив наслідки, які можуть виникнути в разі неотримання Україною траншу МВФ.

Президент Петро Порошенко провів зустріч з лідерами парламентських фракцій і груп, під час якої обговорив наслідки, які можуть виникнути в разі неотримання Україною траншу МВФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».   «На зустрічі були присутні спікер парламенту, прем'єр-міністр, керівники фракцій. Розмова в основному стосувалася налагодження роботи парламенту, пошуку точок дотику між парламентом і Кабміном. Ми домовилися, що меморандум МВФ буде оголошений, щойно він буде підписаний. Також ми проаналізували наслідки блокади», - сказала заступник голови фракції БПП Ірина Луценко.

За її словами, поки тривала зустріч, Володимир Гройсман виходив на переговори з МВФ. Також після закінчення розмови з депутатами до переговорів з МВФ приєднався Порошенко.

Луценко зазначила, що розгляд питання надання траншу Україні поки перенесли на кінець березня.

У Мінфіні назвали причину перенесення засідання МВФ щодо траншу для УкраїниМіжнародний валютний фонд переніс засідання по траншу для України через транспортної блокади Донбасу.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися кандидатури до складу ЦВК, а також домовилися, що питання переформатування складу Рахункової палати Верховна Рада розгляне на засіданні 23 березня.

Зокрема лідери фракцій на умовах анонімності розповіли, що на зустрічі з главами фракцій президент поводився досить спокійно.

«Якщо чесно, зустріч була, щоб зустрітися. Ми вже все це чули. Але добре, що почали нас запрошувати», - зазначив один з депутатів.

Нагадаємо, призначене на 20 березня засідання МВФ відтермінували, щоб оцінити вплив останніх подій на програму співпраці.

Раніше Порошенко пообіцяв отримання Україною 600 мільйонів євро від ЄС після мільярдного траншу МВФ.

Для «Слово і Діло» економіст пояснив, чому МВФ заблокував виділення траншу для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: