Порошенко: 600 мільйонів євро від ЄС Україна отримає після мільярдного траншу МВФ

Читать на русском
Президент України: це - не просто мільярд доларів, який країні потрібен, як повітря. З цим пов'язана макрофінансова допомога від Європейського Союзу, яка надійде відразу після отримання коштів МВФ на рахунки Національного банку.

Другий транш допомоги від Євросоюзу в розмірі 600 млн. євро надійде в Україну після виділення свого траншу МВФ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час п'ятого засідання Ради регіонального розвитку в понеділок, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

«Нам намагалися окремі політикани, разом із зовнішніми ворогами, поставити підніжку по прийняттю рішень по МВФ. Чому це так важливо? Це - не просто мільярд доларів, який країні потрібен, як повітря. З цим пов'язана макрофінансова допомога від Європейського Союзу, де ми також виконали всі критерії, і яка вже надійде відразу після отримання коштів МВФ на рахунки Національного банку, а це - 600 мільйонів євро додаткових коштів», - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що чиновники на місцях повинні активніше просувати реформи, пояснюючи їх важливість для людей.

«Ключова позиція - повинні займати активну політичну позицію. Повинні захищати реформи і захищати Україну. Зараз час збирати каміння. Думаю, під час сьогоднішнього обговорення ми почули додаткову аргументацію для того, щоб йти до людей», - зазначив Порошенко.

Для «Слово і Діло» економіст пояснив, чому МВФ заблокував виділення траншу для України.

Раніше в Кабміні заявили, транш МВФ - це тимчасова підтримка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: