Тіні забутих обіцянок: Кириленко не подбав про виділення коштів на пам’ятники Івану Миколайчуку

Читать на русском
Віце-прем’єр-міністр спочатку ініціював встановлення пам’ятників Іванові Миколайчуку в Києві та Чернівцях, а потім забув вибити на них кошти.
Іван МиколайчукФото з відкритих джерел

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко провалив обіцянку встановити пам’ятники видатному українському актору, кінорежисеру й композитору Івану Миколайчуку в Києві та Чернівцях.

Заяву про намір здійснити це він зробив у контексті підготовки до святкування 75-ї річниці з дня народження видатного українця, яку країна відзначила в червні 2016-го, нагадує «Слово і Діло».

Наприкінці лютого минулого року урядовець запевнив, що, відповідно до розпорядження Кабміну, до кінця 2016 року, Київська міська та Чернівецька обласна державні адміністрації мають вжити заходів щодо встановлення пам’ятників.

От тільки про те, що кошти на це має виділити уряд, Кириленко, схоже, забув. Так, 9 вересня минулого року в Києві на місці майбутнього монумента Миколайчуку встановили спеціальну пам’ятну дошку. Тоді ж «Слово і Діло» з’ясувало, що відповідний пам’ятник у Чернівцях буде встановлений після завершення реконструкції кінотеатру імені Миколайчука. А вона, своєю чергою, закінчиться 2017 року (принаймні так стверджує мер міста Олексій Каспрук).

Однак плани планами, але коштів на пам’ятник принаймні у Київській міській адміністрації досі не отримали. Там вказують, що меморіали видатним діячам національного масштабу, до яких, безперечно, належить Іван Миколайчук, мають встановлюватися за рахунок Державного бюджету за рішенням Кабміну.

Враховуючи те, що з моменту, коли була зафіксована обіцянка Кириленка, минув рік, а обіцяні пам’ятники так і не були встановлені, це дає «Слову і Ділу» підстави надати їй статус «не виконано».

Всього в досьє урядовця 110 обіцянок, з яких він виконав 57. У рейтингу відповідальності членів Кабінету міністрів він перебуває на восьмій сходинці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: