Єврокомісія покарала 13 авіакомпаній за створення картелю

Читать на русском
Європейська комісія виписала штраф 13 авіакомпаніям на багатомільйонну суму євро за створення монополії для регулювання цін у сфері вантажних авіаперевезень.

Європейська комісія виписала штраф 13 авіакомпаніям на багатомільйонну суму євро за створення монополії для регулювання цін у сфері вантажних авіаперевезень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Рішення спочатку було ухвалено ще в 2010 році. Йшлося про картельну угоду (угоду постачальників про підтримку завищених цін на товари/послуги), що була чинною з 1999 по 2006 роки. Згодом вона була анульована Європейським судом юстиції в зв'язку з процедурними порушеннями. Тепер Єврокомісія виправила помилки і знову оштрафувала ті ж авіакомпанії.

Були оштрафовані такі компанії: Air Canada, Air France-KLM, British Airways, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Чилі (нова назва - LatAm Airlines), Мартінейр, Qantas, SAS, Singapore Airlines, Lufthansa, Swiss International Air Lines.

Літати доступно: авіакомпанії-лоукостери на ринку України«Слово і Діло» дослідило ринок лоукост-компаній на авіаційному ринку України й показало, які лоукостери вже літають з українських аеропортів.

Щодо останніх двох компаній Єврокомісія застосувала пільги за сприяння антимонопольному розслідуванню, оштрафувавши їх умовно, тобто їм не доведеться нічого платити.

«Мільйони підприємств залежать від повітряних вантажних перевезень, за рахунок яких транспортують до 20% європейських імпортних товарів і понад 30% експортних. Той факт, що (ці компанії) працювали спільно у вигляді картелю замість того, щоб конкурувати один з одним, щоб надати споживачам найкращі послуги, не влаштовує Єврокомісію. Сьогоднішнє рішення підтверджує, що всі авіакомпанії, які є частиною картелю, будуть оштрафовані», - заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Нагадаємо, Wizz Air тимчасово переведе рейси з Жулян до Борисполя.

Як повідомлялося, лоукост RyanAir буде літати з Києва до Лондона в Манчестер, Стокгольм і Ейндховен.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: