Письменник звернувся до Президента з проханням прибрати вивіски зі знущальними назвами

Читать на русском
Керівник видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА Іван Малкович закликав Президента ухвалити закон, який би підтримав право українців отримувати всі послуги в державі українською мовою.

Іван Малкович, письменник і керівник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», який сьогодні став лауреатом Шевченківської премії з літератури, звернувся до Президента Петра Порошенка з проханням прибрати вивіски російською мовою.

Малкович закликав Порошенка ухвалити закон, який би підтримав право українців отримувати всі послуги в державі українською мовою, від магазинів і громадських установ до глянцевих видань, телебачення та радіостанцій, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Главком».

«Потрібно звести до мінімуму вивіски, написані мовою агресора, особливо зі знущальними назвами на кшталт «Варенична Катюша», ніби той москаль щодня й щогодини безчестить нашу нещасну Катерину», – заявив він.

На думку відомого письменника, всі шоу та інші програми, які виходять на радіо й телебаченні, «без винятку мають транслюватися державною мовою за чітко виписаними винятками для кримських татар і декількох інших національних меншин, які тут проживають».

«Кажуть, що мовний закон може комусь зашкодити, але це неправда. Шкодить його відсутність. Згадайте, скільки чудових пісень ми отримали відтоді, як набув чинності закон про музичні квоти», – зазначив Малкович.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко заявив про намір запровадити квоти на українську мову в ефірі телебачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: