Трамп і Меркель двома руками за мирне вирішення конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив про підтримку мирного вирішення конфлікту на сході України.

Президент США Дональд Трамп на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив про підтримку мирного вирішення конфлікту на сході України.

Про це він сказав на прес-конференції з німецьким канцлером Ангелою Меркель у Вашингтоні, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Російську службу «Голосу Америки».

Зокрема Меркель заявила, що відносини з Росією потрібно покращувати, але перед цим повинна бути вирішена ситуація в Україні.

Американський президент Дональд Трамп заявив, що прагне в Україні мирного врегулювання.   «Я високо ціную лідерську роль канцлера Меркель разом з президентом Франції в урегулюванні конфлікту в Україні, де ми в ідеалі прагнемо мирного врегулювання», - зазначив глава США.

США збережуть санкції проти Росії до повернення КримуСША вкотре засудили окупацію Криму Російською Федерацією, тим самим підтвердивши прихильність незалежності України і запевнивши її владу в продовженні санкцій проти країни-агресора.

Також Меркель заявила, що відносини з Росією потрібно покращувати, але перед цим повинна бути вирішена ситуація в Україні.

«Мова йде про безпечну та суверенну Україну з одного боку, але також про можливості знову поліпшити відносини з Росією, коли проблеми там будуть вирішені», - сказала Меркель і висловила засмученість щодо відсутності прогресу у виконанні мінських угод.

Перед зустріччю ЗМІ писали, що Меркель дасть праду Трампу стосовно України.

Нагадаємо, що Меркель підтримала Нідерланди в конфлікті з Туреччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: