Україна в Мінську вимагає від РФ скасувати визнання паспортів «Л/ДНР»

Читать на русском
На переговорах в Мінську українська сторона в ТКГ вимагає скасувати указ президента Росії про визнання паспортів ДНР і ЛНР та заявляє про неприпустимість захоплення українських підприємств на неконтрольованій території Донбасу.

На переговорах в Мінську українська сторона в Тристоронній контактній групі вимагає скасувати указ президента Росії про визнання паспортів «ДНР» і «ЛНР» та заявляє про неприпустимість захоплення українських підприємств на неконтрольованій території Донбасу.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер, повідомляє «Слово і Діло».

«Україна чітко зафіксувала: Указ Президента РФ про визнання на території Росії документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення державної і приватної власності на непідконтрольній Україні частині Донбасу і квазіуказ так званих «ДНР» про псевдокордон однозначно вважаються світовою спільнотою і Україною порушенням Мінських домовленостей і веде до їх зриву», – розповіла Оліфер.

Навіщо Кремль визнав «паспорти» «Л/ДНР». Подробиці указу ПутінаПолітолог пояснив, навіщо РФ визнала «документи» ОРДЛО та чи означатиме це вихід із мінського процесу Росії.

За її словами, українська сторона терміново вимагає від Росії відповіді з цих питань, оскільки такі методи Росії і керівництва невизнаних «республік» ведуть до блокування процесу консультацій в рамках Мінського процесу.

Нагадаємо, на непідконтрольних територіях Донбасу розгорнулася масштабна кампанія з примусу населення до отримання «документів» невизнаних республік.

Раніше ОБСЄ рішуче засудила указ президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо визнання на території РФ законними «документів», виданих на окупованих територіях Донбасу громадянам України та особам без громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: