У Британії закликали Захід знайти заходи протидії Путіну на Балканах

Читать на русском
Керівництво Великобританії закликає Євросоюз боротися з впливом РФ на Балканах і вживати посилених заходів у боротьбі з російською пропагандою.

Виступаючи на зустрічі з лідерами ЄС у Брюсселі, британський прем'єр Тереза Мей закликала Європейський Союз боротися з впливом РФ на Балканах та вжити посилених заходів для протидії кремлівській пропаганді.

Про це йдеться в повідомленні на сайті британського уряду, передає «Слово і Діло».

«У світлі передбачуваних спроб влаштувати переворот у Чорногорії я закликаю нас усіх зробити більше для протидії російським кампаніям дезінформації, які дестабілізують ситуацію, й зробити більш очевидним наш інтерес до співпраці з цим регіоном», – заявила британський прем'єр.

16 жовтня минулого року в Чорногорії оголосили про затримання 20 громадян Сербії за підозрою в підготовці теракту та путчу, в ході слідства під вартою залишилися 14 осіб, решта були відпущені.

В кінці лютого 2017 року спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катнич звинуватив спецслужби РФ у причетності до організації передбачуваної спроби держперевороту в Чорногорії, але в Кремлі в звичному стилі все спростували. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав усі заяви «абсурдними та божевільними».

Керівництво Британії ухвалило рішення про виділення $800 млн для протидії РФ в Україні та регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: