Попри обіцянку Ляшка, зарплати на Дніпровському меткомбінаті зросли лише на 15%

Читать на русском
Лідер Радикальної партії не виконав обіцянку зареєструвати законопроект про націоналізацію Дніпровського меткомбінату, якщо зарплати його працівників суттєво не зростуть.
Олег ЛяшкоФото: kstati.dp.ua

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не виконав обіцянку зареєструвати в парламенті законопроект про націоналізацію Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського, якщо його працівникам не піднімуть заробітні плати та зменшать набір соціальних послуг.

Таку заяву політика «Слово і Діло» зафіксувало 11 лютого 2016 року.

Наступного ж дня після цього Ляшко похизувався в соцмережах тим, що його погрози подіяли й людям погасили заборгованість із зарплати. «Розслаблятися не будемо – тепер треба змусити власників підняти зарплату трударям», – додав тоді він.

Проте обіцяного Ляшком підвищення зарплат на 40% так і не відбулося: як відповіли 7 березня 2017 року «Слову і Ділу» в адміністрації ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», протягом минулого року посадові оклади працівників у середньому збільшені на 15%, а з травня вдвічі підвищені соціальні виплати, передбачені чинним колективним договором, та вперше встановлена одноразова матеріальну допомогу учасникам АТО. Окремо там підкреслили, що набір соціальних послуг, що надається працівникам підприємства, не зменшувався.

Разом із тим, Ляшко та його фракція в 2016 році не реєстрували законопроектів щодо націоналізації Дніпровського меткомбінату (який, як відомо, входить до «Індустріального союзу Донбасу», контрольний пакет акцій котрого належить інвесторам із Росії). Варто відзначити, що раніше, ще в 2015 році, РПЛ реєструвала кілька проектів законів, що передбачали націоналізацію майна, яке належить РФ, однак парламент їх відхилив.

Отже, в досьє лідера «радикалів» на «Слові і Ділі» вже 88 невиконаних обіцянок із 205. Ще з 64 зобов’язаннями політик впорався. В рейтингу відповідальності ВРУ він лише на 186-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: