Питання виборів у ОРДЛО зняте з порядку денного в Мінську

Читать на русском
Питання проведення виборів у окремих районах Донецької та Луганської областей зняте з порядку денного в мінському переговорному процесі завдяки позиції української сторони.

Питання проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей зняте з порядку денного в мінському переговорному процесі завдяки позиції української сторони.

Про це заявила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Насправді, переговорний процес іноді набагато складніший ... ніж здається. Тому що з порядку денного, в тому числі завдяки переговорам і позиції української сторони, знято питання виборів, знято питання конституційних змін», – сказала Айвазовська в ефірі одного з телеканалів.

За словами представника української делегації, зараз Росія виступає за реалізацію плану, запропонованого головою МЗС Німеччини Франк-Вальтером Штайнмаєром, згідно з яким Верховна Рада ухвалює закон про проведення виборів у ОРДЛО, а згодом на цій території проводяться вибори, після чого ОБСЄ робить висновок, чи відповідали вони європейським стандартам.

«Сьогодні ОРДЛО та Російська Федерація борються за одне питання – це формула Штайнмаєра. Тому що якраз виходячи з цієї позиції, що у вересні закінчується юрисдикція ухваленого закону про особливості місцевого самоврядування, й нам потрібно мінімізувати внутрішню дискусію політичного беззмістовного характеру й розуміти, що все набагато складніше, бути мудрішими в цих питаннях», – додала Айвазовська.

Німеччина та Росія пропонують залучити США до переговорів щодо ДонбасуБерлін зацікавлений у тому, щоб США вплинули на сторони переговорів для виконання Мінських угод та врегулювання конфлікту на Донбасі.

Своєю чергою, в Кремлі заявили, що крім Мінських домовленостей, не існує якихось іще підписаних документів щодо врегулювання конфлікту на сході України. «Мінські домовленості залишаються єдиним підписаним текстом, який є дорожньою картою в рамках внутрішньоукраїнського врегулювання. Будь-яких змін тут немає», – заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи заяву про виключення з порядку денного переговорів політичної підгрупи ТКГ теми виборів і конституційних змін.

Сьогодні голова МЗС Франції Жан-Марк Еро анонсував зустріч «нормандської четвірки» в Парижі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: