МЗС: руками Донбасу Росія знищить Україну

Читать на русском
Використовуючи ситуацію на Добассе, Росія планує створити державу в державі - протекторат, щоб знищити Україну - заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Росія хоче дестабілізувати всю Україну, шляхом створення на Донбасі свого протекторату.

Про це, на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем в Києві, сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, - передає «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Росія фундаментально зацікавлена ​​в іншому - у використанні Донбасу для дестабілізації всієї України, і в цьому полягає головна проблема. Ми розмовляли в різних аспектах про це. Нам потрібно просто виконувати те, що написано, і те, що було погоджено два роки тому», - заявив він.

«На жаль, маючи три роки з моменту початку окупації Криму, логіка російських дій абсолютно ясна, і це логіка свідомої ескалації усіма своїми діями: визнання документів (виданих в ОРДЛО), так звана «націоналізація» компаній Донбасу», - підкреслив міністр.

За словами Клімкіна, Росія має намір знищити на Донбасі українську реальність і створити там російський протекторат - державу в державі.

Нагадаємо, сьогодні у глави МЗС України Клімкіна помер батько.

Раніше Клімкін розповів, коли Україна стане членом Ради ООН з прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: