У Німеччині відреагували на розміщення крилатих ракет у Калінінграді

Читать на русском
Розміщення Росією ракет Іскандер-М у Калінінградській області на постійній основі викликає стурбованість у Берліна й може призведе до деградації гарантування безпеки в Європі.

Міністр закордонних справ Зігмар Габріель, який перебуває з візитом у Москві, заявив про стурбованість розміщенням російських крилатих ракет у Калінінграді на кордоні з Литвою.

Про це він заявив агентству «Інтерфакс», передає «Слово і Діло».

«Якщо ракети «Іскандер» розміщені в Калінінграді на постійній основі, це може бути приводом для великого занепокоєння з приводу європейської безпеки», – сказав Габріель.

Він також зазначив, що Німеччина «уважно спостерігає за тим, що відбувається в Калінінграді».

Деякі модифікації ракет «Іскандер-М» здатні переміщуватися на 700 км і таким чином, що з полігону в Калінінграді вони могли б долетіти до Берліна.

Нагадаємо, в Держдепі США заявили, що перекидання Росією ракетних комплексів «Іскандер» і С-400 до Калінінградської області може дестабілізувати європейську безпеку.

Росія відправила комплекси «Іскандер», здатні переміщувати оснащені ядерні боєголовки, до Калінінграда. Пізніше в Міноборони РФ заявили, що оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер» перекинули до Калінінградської області в рамках бойової підготовки Збройних сил РФ.

Нагадаємо, раніше європейське космічне агентство запустило ракету з українським двигуном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: