Обіцяна нардепом Солов’єм військово-цивільна адміністрація в Херсонській області так і не з’явилася

Читать на русском
Народний депутат провалив обіцянку створити в Херсонській області військово-цивільну адміністрацію в разі зміни влади в області.
Юрій СоловейФото: versii.if.ua

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Юрій Соловей відмовився від ідеї створення в прикордонній із Кримом Херсонській області військово-цивільної адміністрації в разі відставки голови обласної ради Андрія Путілова.

Про ідею створення ВЦА заявив 9 вересня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«З грубим порушенням чинного законодавства фракція «Опозиційного блоку» спільно з фракцією «Батьківщини» та фракцією «Нашого краю» намагаються протягнути питання про припинення повноважень голови Херсонської обласної ради та залишити Херсонську область без керівництва. В разі, якщо це станеться, як народний депутат ініціюватиму ухвалення нормативно-правових актів щодо запровадження військово-цивільної адміністрації на території Херсонської області», – пообіцяв минулої осені нардеп.

Того ж дня депутати облради 38 голосами з 41 проголосували за відставку її голови Андрія Путілова. «Слово і Діло» протягом майже 6 місяців моніторило депутатську діяльність Солов’я, проте жодної нормативно-правової ініціативи щодо запровадження в Херсонській області військово-цивільної адміністрації він в апараті Ради за цей час не зареєстрував.

Додамо також, що рішення про запровадження ВЦА, відповідно до закону, ухвалюються Президентом і перебувають поза компетенцією народних депутатів України.

Всього в досьє нардепа 14 обіцянок, з яких він виконав лише три. З рівнем відповідальності в 21% у рейтингу нардепів Верховної Ради він лише на 246-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: