Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Соловей пообіцяв ініціювати прийняття нормативно-правових актів щодо введення військово-цивільної адміністрації на території Херсонської області

9 вересня 2016 року народний депутат України Юрій Соловей пообіцяв ініціювати прийняття нормативно-правових актів щодо введення військово-цивільної адміністрації на території Херсонської області у випадку припинення повноважень голови Херсонської обласної ради. Зазначимо, що 9 вересня 2016 року 38 з 41 присутніх депутатів Херсонської облради проголосували за відставку її голови Андрія Путилова.
Не виконано
Сказано 9 вересня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/yuriy.solovey/posts/10207399639213106?pnref=story
  • https://tsn.ua/politika/u-hersoni-oblrada-vidpravila-u-vidstavku-ochilnika-putilova-743800.html
  • лист адміністрації
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/141-19

Результат

Відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», військово-цивільні адміністрації утворюються у разі потреби за рішенням президента України, також президент приймає рішення про ліквідацію військово-цивільних адміністрацій. Однак, відповідно до листа Адміністрації Президента України від 28 лютого 2017 року було встановлено, що в реєстраційно-довідковій базі даних службової кореспонденції звернення в період з вересня 2016 року по 28 лютого 2017 року від народного депутата України Солов’я Юрія Івановича з ініціативою прийняття нормативно-правових актів щодо введення військово-цивільної адміністрації на території Херсонської області - не зареєстровано.

ВИСНОВОК: Юрій Соловей не ініціював прийняття нормативно-правових актів щодо введення військово-цивільної адміністрації на території Херсонської області.