Європа готова повернути візовий режим з США

Читать на русском
Європейські парламентарі направили в ЄК прохання щодо тимчасового призупинення скасування візових вимог для громадян США при відвідуванні Євросоюзу.

Європейські парламентарі направили в ЄК прохання щодо тимчасового призупинення скасування візових вимог для громадян США при відвідуванні Євросоюзу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА-Новини».

Як наголошується в прес-релізі Європарламенту, відповідна резолюція була прийнята в рамках пленарного засідання в четвер, 2 березня. У своїй заяві депутати відзначили, що Єврокомісія повинна вжити ці заходи майже рік тому, в квітні 2016 року.

«Єврокомісія за законом зобов'язана вжити заходів для тимчасового повернення візових вимог для громадян США, з урахуванням того, що Вашингтон як і раніше не надав безвізового доступу в США для п'яти країн ЄС.

В рамках прийнятої резолюції депутати Європарламенту закликають Комісіію вжити необхідних заходів «протягом двох місяців».

США стали частіше відмовляти українцям у візахСполучені Штати Америки збільшили кількість відмов у візах для громадян України до 40 відсотків.

Влада США досі не скасувала візи для громадян п'яти країн ЄС: Болгарії, Кіпру Польщі, Румунії та Хорватії. Однак, американські громадяни поки що можуть відвідувати ЄС без оформлення віз.

Якщо будь-яка третя країна в рамках взаємного візового режиму не знімає візові обмеження протягом 24 місяців після оповіщення про те, що взаємність у візовому режимі відсутня, Єврокомісія зобов'язана прийняти делегований закон про припинення безвізового режиму з цією країною на термін до 12 місяців.

Після відправки оповіщення владі США в квітні 2014 р Єврокомісія повинна була вжити ці заходи до 12 квітня 2016 р проте наразі не зробила цього».

Нагадаємо, Європарламент схвалив створення армії ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: