В Україні оголошено день жалоби за загиблими на Львівщині шахтарями

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко оголосив 3 березня в Україні днем ​​жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю шахтарів 2 березня 2017 року на підрозділі Шахта Степова.

Президент України Петро Порошенко оголосив 3 березня в Україні днем ​​жалоби у зв'язку з трагічною загибеллю шахтарів 2 березня 2017 року на підрозділі «Шахта Степова».

Відповідний указ був оприлюднений на офіційному сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, в цей день о 12:00 хвилиною мовчання буде вшановано пам'ять загиблих на всій території України. На будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний прапор України.

Також в цей день, буде видалено розважально-концертні заходи, для чого необхідно внести відповідні зміни до програм теле- і радіопередач.

Як повідомлялося, 2 березня о 12:46 в с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 «Степова» ВАТ «Львіввугілля» в результаті вибуху сталося обвалення гірської породи. На шахті працювало 172 гірники, 8 загинули.

За даними Міноборони, 14 травмованих госпіталізовано до Червоноградської центральної міської лікарні (дві особи в реанімації, 11 - в хірургії, один - в травматології). За оперативною інформацією двоє постраждалих перебувають у важкому стані, 12 - у стані середньої тяжкості.

Нагадаємо, через обстріли бойовиків на шахті ім. Засядька під землею залишалися понад 200 шахтарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: