Великобританія виступає проти нового референдуму в Шотландії

Читать на русском
Британський уряд на чолі з прем'єр-міністром Терезою Мей висловив побоювання щодо проведення нового референдуму про отримання Шотландією незалежності.

Британський уряд на чолі з прем'єр-міністром Терезою Мей висловив побоювання щодо проведення нового референдуму про отримання Шотландією незалежності.

Про це повідомляє «Лівий берег», пише «Слово і Діло».

Загроза нового референдуму про незалежність Шотландії створює непотрібну невизначеність і поділ у Великобританії. Таку позицію висловив представник британського уряду, підтвердивши думку прем'єр-міністра Терези Мей.

«Рішення залишитися у Великобританії було ухвалено шотландським народом у 2014 році, й усі докази на цей час свідчать про те, що людям у Шотландії не потрібен ще один референдум», – сказав він.

За його словами, «питання не в тому, чи може бути другий референдум, а в тому, чи має він бути, і чіткої відповіді на це немає». «Загроза цього (референдуму – Ред.) створює непотрібну невизначеність і поділ», – підкреслив чиновник.

Скільки Британії коштуватиме Brexit – TimesРізке падіння ВВП Великобританії змусить міністрів скоротити державні витрати або підвищувати податки.

Відзначимо, що, незважаючи на те, що шотландці не проголосували за незалежність у 2014 році, це питання знову постало після червневого референдуму про вихід Британії з ЄС.

Минулого тижня джерела повідомили, що шотландський уряд дедалі більше переконується в доцільності проведення нового референдуму про незалежність, вважаючи, що це стане одним із найважливіших викликів наступного року. Шотландія хоче зберегти членство в ЄС навіть після виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо, що на початку лютого Англія відмовилася допомагати Шотландії з новим референдумом про незалежність. Тоді перший міністр Шотландії заявила, що для Лондона було б «катастрофічним кроком» заблокувати другий шотландський референдум.

Як повідомлялося раніше, на з'їзді Шотландської національної партії прем'єр-міністр Шотландії заявила, що завжди вірила в незалежність країни й зараз для цього є всі передумови.

Парламент Шотландії проголосував проти запропонованого прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей плану щодо виходу країни з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: