Шотландія буде боротися за незалежність

Читать на русском
На з'їзді Шотландської національної партії прем'єр-міністр Шотландії заявила, що завжди вірила в незалежність країни і зараз для цього є всі передумови.

На з'їзді Шотландської національної партії прем'єр-міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що завжди вірила в незалежність країни і зараз для цього є всі передумови.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись, на РІА Новини.

«Я ніколи не сумнівалася, що Шотландія одного разу стане незалежною країною, і зараз я вірю в це більше, ніж будь-коли раніше», - зазначила вона.

При цьому, Стерджен виступила за доступ Шотландії до внутрішнього ринку ЄС.

Як відомо, уряд Шотландії на наступному тижні опублікує законопроект про проведення нового референдуму про незалежність від Великобританії.

Скільки Британії коштуватиме Brexit – TimesРізке падіння ВВП Великобританії змусить міністрів скоротити державні витрати або підвищувати податки.

«Ми будемо незалежними, обов'язково! І на цей раз ми будемо розумнішими: коли ми проводили референдум в 2014 році, ми даремно задовго попередили про це Вестмінстер, британська влада встигли поквапитися. Тепер ми точної дати називати не будемо», - заявив один з активістів руху за незалежну Шотландію.

Додамо, у Шотландії не згодні з результатами референдуму про членство Великобританії у ЄС, в ході якого велика частина жителів країни проголосувала за «Брексит».

Більшість шотландців підтримувало збереження членства Великобританії в союзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: