Аваков хоче власноруч зняти блокаду окупованого Донбасу

Читать на русском
У Міністерстві внутрішніх справ України закликали Кабінет міністрів та Антитерористичний центр ухвалити рішення для зняття блокади.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив повноважень і ухвалених рішень від Кабінету міністрів та Антитерористичного центру для зняття блокади окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив під час наради прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Звертаюся до народних депутатів: шановні колеги, відсиджуватися вже потрібно закінчувати, давайте ухвалимо закон, що кожен громадянин України має право перегороджувати залізничне полотно. Ви б хотіли такий закон? Такого закону немає й не буде. Тоді давайте дотримуватися тих законів, які є, й давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників АТЦ зважувати всі відповідні рішення Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні антитерористичної операції, зважити все ... ухвалити відповідне рішення, й ми це рішення забезпечимо», – заявив Аваков.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував ультиматум бойовиків.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука відреагував на загрози сепаратистів щодо захоплення українських підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: