Янукович видав нову порцію «правди» про Майдан

Читать на русском
Екс-президент Віктор Янукович стверджує, що кривавий розгін Майдану 2013 року організувало його ж оточення.

Екс-президент Віктор Янукович стверджує, що кривавий розгін Майдану 2013 року організувало його ж оточення.

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що дізнався про зіткнення на Майдані 30 листопада 2013 року тільки наступного ранку під час гри в теніс.

Про це він повідомив в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, пише «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Відповідаючи на запитання кореспондента у своєму московському офісі, Янукович заявив, що не віддавав наказу щодо розгону протестів взимку 2013 року і звинуватив своє тодішнє оточення в інтригах проти нього.

Спочатку на питання про події в ніч на 30 листопада 2013 року, коли силовики побили студентів, Янукович відповів звинуваченням на адресу ««радикалів», які провокували поліцію. Однак потім він припустив, що за протестами стояв тодішній глава його адміністрації Сергій Льовочкін разом із бізнесменом Дмитром Фірташем, які за його спиною стали режисерами Майдану.

Адвокат Небесної Сотні оцінив шанси закрити справу Януковича в 2017 роціЧлен групи адвокатів Небесної Сотні оцінив перспективи розслідування, передачі до суду та завершення справи Януковича про держзраду в 2017 році.

Сам він, стверджує Янукович, дізнався про криваві сутички лише наступного ранку, під час гри в теніс, тоді як Льовочкін не відповідав на телефонні дзвінки.

«Під час розмови Янукович не раз плутався і намагався уникати складних питань, проте відверто розповів про особисте життя», - зазначає видання.

Так, Янукович повідомив, що розлучився з дружиною Людмилою після 45 років подружнього життя і зараз він живе в неофіційному шлюбі із сестрою своєї колишньої кухарки, разом із якою втік з України.

Відзначимо, нещодавно Янукович заявив, що він не звертався до Росії з проханням ввести війська в Україну.

Нагадаємо, Віктор Янукович написав листа світовим лідерам, в якому виклав власну версію подій на Майдані.

Раніше «легітимний» погодився дати свідчення українським слідчим, але в Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: