СБУ обговорить із Савченко її поїздку до Донецька

Читать на русском
Служба безпеки України має намір провести розмову з народним депутатом Надією Савченко на предмет її відвідин Донецька.
Надія СавченкоФото: Апостроф

Служба безпеки України має намір провести бесіду з народним депутатом Надією Савченко на предмет її відвідин Донецька.

Про це повідомив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук агентству «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Крім того, правоохоронці перевірять інформацію, озвучену нардепом Тетяною Ричковою, про те, що Савченко нібито підбурювала українських військових до повалення влади в Україні.

«Спеціально за народними депутатами ми не стежимо, але, отримавши інформацію від народного депутата Ричкової, ми будемо обов'язково перевіряти ці дані, навіть не чекаючи офіційного звернення пані Ричкової», – розповів Ткачук, підкресливши, що «це занадто серйозні звинувачення, щоб їх ігнорувати».

Він розповів, що глава СБУ Василь Грицак уже дав доручення військовій контррозвідці провести відповідну роботу, опитати військових, про яких говорила Ричкова.

При цьому представник СБУ підкреслив, що наразі кримінальне провадження у зв'язку з інформацією, що з'явилася, не зареєстроване, проводиться лише попередня перевірка.

Савченко не визнала Захарченка та Плотницького терористамиНардеп Надія Савченко не погодилася назвати Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького терористами.

Також у СБУ перевірять інформацію щодо сьогоднішньої поїздки Савченко до Донецька разом із керівником центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном, щоб відвідати українських військових.

Нагадаємо, сьогодні нардеп від фракції БПП Тетяна Ричкова повідомила, що Надія Савченко підбурювала військових до повалення влади в Україні, і закликала Генпрокуратуру та СБУ розслідувати дії колеги по парламенту.

Пізніше стало відомо, що Савченко в п'ятницю прибула до Донецька, де має намір зустрітися з українськими військовополоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: