Колишні власники ПриватБанку зможуть погасити борги перед НБУ за 10 років – Гонтарева

Читать на русском
Крім реструктуризації кредитного портфелю ПриватБанку, регулятор замислюється над вирішенням проблеми непрацюючих кредитів у секторі в цілому.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що Нацбанк може надати колишнім акціонерам ПриватБанку 5-10 років на погашення боргів.

Буде також відібрана міжнародна компанія для управління проблемним портфелем, як це погоджено з МВФ, сказала Гонтарева в інтерв'ю агентству Reuters, передає «Слово і Діло».

«Міжнародна компанія наймається, щоб не було жодних неринкових умов, жодних оцінок активів за неправильною вартісттю, щоб було зрозуміло, хто бенефіціарні власники цих активів, і як вони збираються кредити віддавати», – зазначила Гонтарева.

За її словами, до кінця першого півріччя повинна відбутися перевірка здатності компаній, яким ПриватБанк позичив гроші, розрахуватися з ним у найближчі 5-10 років.

Скільки банків відправили на ліквідацію в 2016 роціУ 2016 році Національний банк був більш «прихильним» до своїх підопічних – комерційних банків, однак і за підсумками минулого року фінансова система України недорахувалася 21 фінустанови, що надає банківські послуги.

Гонтарева додала, що, крім реструктуризації кредитного портфелю ПриватБанку, регулятор замислюється над вирішенням проблеми непрацюючих кредитів у секторі в цілому, де їх частка зросла до 50% за кілька років економічної кризи й девальвації гривні.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку на 9,8 мільярда гривень.

Як повідомлялося раніше, ПриватБанк не несе зобов'язаннь перед власниками єврооблігацій, а рішення про проведення процедури націоналізації банку та механізмів його капіталізації ухвалювалося виключно Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Нацбанком України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: