Учасники блокади Донбасу мають намір заблокувати залізничне сполучення з РФ

Читать на русском
Активісти мають намір заблокувати повідомлення України з РФ. Наразі в блокаді задіяні близько 100 осіб.

Народний депутат України Семен Семенченко заявляє, що учасники блокади залізничного сполучення між контрольованими державною владою територіями та окремими районами Донецької та Луганської областей мають намір заблокувати також сполучення України з РФ.

Про це він заявив у коментарі «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Блокада Донбасу – аргументи «за» і «проти»Майже два місяці триває блокада окупованого Донбасу, проте не всім до вподоби така ініціатива. Наприклад, 1,5 тисячі ветеранів АТО сьогодні відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

Відповідаючи на запитання про можливість блокування автомобільних трас, Семенченко сказав: «Ми плануємо розширення залізничними трасами, якими до нас завозять продукцію з Росії. На автомобільних трасах це зробити буде важче. Там треба більше людей і існує велика ймовірність провокацій».

За його словами, наразі блокада не охоплює лише одне залізничний напрямок, що зв'язує контрольовану урядом територію та ОРДЛО, – той, що проходить через смт Станиця Луганська Луганської області.

«Залишився один залізничний шлях, що діє, – заходить на нашу територію в Станиці Луганській і виходить на Валуйки. На сьогодні в нас перекрито все, крім цього шляху», – сказав Семенченко.

За словами парламентаря, учасники блокади з початку акції заважали проїзду близько 16 тисяч вагонів. «З початку блокади 16 тисяч вагонів не дійшли туди й назад. Ми плануємо перекрити всю торгівлю з Росією й так званими «ДНР/ЛНР», – сказав він.

Семенченко також поінформував, що наразі в блокаді задіяні близько 100 осіб.

Раніше «велика сімка» закликала припинити блокаду Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: