В ЄС підтвердили участь у переговорах щодо Сирії в Астані

Читать на русском
Офіційні представники Європейського Союзу візьмуть участь у переговорах в Астані щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії, які відбудуться 23 січня.

Офіційний представник Єврокомісії Набіла Массралі повідомила, що делегація від Євросоюзу буде присутня на конференції щодо Сирії в Астані.

Про це повідомляє РІА «Новости», передає «Слово і Діло».

«Я можу підтвердити, що (делегація – Ред.) ЄС буде на конференції в Астані. Наша делегація або принаймні наша офіційна особа буде присутня», – повідомила сьогодні журналістам Массралі.

Жахи Алеппо: кількість людей, убитих військами Асада й РосіїМісто Алеппо залишається кривавою раною на тілі Сирії. За час війни його населення скоротилося на три чверті мільйона – до 1,75 мільйона жителів.

Також зазначається, що вона не уточнила, хто саме очолюватиме європейську делегацію. Переговори щодо Сирії в Астані розпочнуться 23 січня, якщо домовленості про режим припинення вогню будуть дотримуватися.

31 грудня Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію на підтримку домовленостей про припинення вогню в Сирії та початку переговорів Дамаска з опозицією. Резолюція закликає до політичного врегулювання конфлікту шляхом переговорів між урядом і повстанцями.

Раніше президент Сирії Башад Асад заявив про готовність вести переговори з усіх питань.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко назвав Путіна та Асада безвідповідальними лідерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: