Вбивство патрульних у Дніпрі: розпочався суд над Пугачовим

Читать на русском
У Кіровському районному суді Дніпра стартував процес над екс-бійцем Торнадо Олександром Пугачовим, підозрюваним у вбивстві двох співробітників поліції.

У п'ятницю, 17 лютого, Кіровський районний суд Дніпра почав розгляд по суті кримінальної справи проти екс-бійця батальйону «Торнадо» Олександра Пугачова, підозрюваного у вбивстві двох патрульних у вересні минулого року.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Суд проходить за участю суддів Олександра Смольнякова та Михайла Католітяна, а також чотирьох присяжних засідателів.

Поліція України створює агентурну мережуУкраїнські поліцейські після тривалої перерви знову почали формувати мережу таємних інформаторів для кримінальної розвідки і карного розшуку.

На початку слухання суд відхилив клопотання захисту Пугачова щодо припинення тримання підозрюваного в залі суду в металевій клітці з прозорим склом.

Представник прокуратури повідомив, що Пугачов звинувачується за 5 статтями Кримінального кодексу, зокрема в навмисному вбивстві працівника правоохоронного органу, незаконному заволодінні та поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 262, ст. 348, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 ККУ).

Як заявила журналістам мати загиблої поліцейської Ольги Макаренко Надія Лещик, вона вимагатиме від Пугачова відшкодування моральної шкоди в сумі 3 млн грн.

Суд проходить у відкритому режимі в присутності преси.

Нагадаємо, 25 вересня в Дніпрі були вбиті двоє патрульних поліцейських – Ольга Макаренко та Артем Кутушев. Підозрюваний – уродженець РФ, колишній службовець спецроти МВС «Торнадо» Олександр Пугачов – того ж дня був затриманий правоохоронцями.

За даними МВС, він понад рік перебував у розшуку за кількома статтями – ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом).

Раніше повідомлялося, що суд залишив Єфремова за ґратами ще на місяць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: