У справі Онищенка затримані екс-керівники «Укргазвидобування» – Холодницький

Читать на русском
У числі затриманих колишній перший заступник голови та заступник голови правління Укргазвидобування, а також начальник одного з управлінь компанії.

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали двох колишніх керівників ПАТ «Укргазвидобування» та їхню підлеглу за підозрою в участі в «газовій справі» депутата Олександра Онищенка.

Про це в Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру й, відповідно, детективами НАБ України затримано ще трьох підозрюваних у кримінальному провадженні за підозрою Онищенка та низки осіб у заволодінні коштами ПАТ «Укргазвидобування», – повідомив він.

Серед затриманих – колишній перший заступник голови іта заступник голови правління «Укргазвидобування», а також начальник одного з управлінь компанії.

За словами Холодницького, зазначені особи вступили в змову зі злочинною групою Онищенка, що призвело до збитків у розмірі 740 млн грн.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що до кінця 2016 року НАБУ винесе остаточне рішення у справі ОнищенкаСказано 16 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Холодницький також зазначив, що САП і нове керівництво «Укргазвидобування» розірвали збиткові договори про спільну діяльність з афілійованими з Онищенком фірмами, усі позови задоволені на рівні апеляційної інстанції, а рішення судів уже набули чинності.

Нагадаємо, що через півроку після припинення «газової схеми Онищенка» прибуток ПАТ «Укргазвидобування» досяг 162 мільйонів 332 тисяч гривень, що в п'ять разів більше, ніж майже за три роки спільної діяльності держкомпанії зі структурами, підконтрольними народному депутату Олександру Онищенку.

Як повідомлялося раніше, Вищий господарський суд України дозволив компанії екс-міністра Присяжнюка продовжувати видобуток газу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: