В Афганістані стався теракт, 7 осіб загинуло

Читать на русском
В провінції Гільменд в Афганістані стався теракт, 7 осіб загинуло, ще 20 поранені. Смертник підірвав вибухівку в припаркованому авто, в момент, коли до банку прибули солдати армії Афганістану.
Фото: Reuters

В провінції Гільменд в Афганістані стався теракт, 7 осіб загинуло, ще 20 поранені.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на прес-секретаря губернатора провінції Омара Звака, пише «Слово і Діло».

«Смертник підірвав вибухівку в припаркованому авто, яке стояло біля відділення банку міста Лашкар Гах в той момент, коли до банку прибули солдати армії Афганістану для отримання зарплати. Серед загиблих – четверо цивільних осіб і троє військовослужбовців. Шістнадцять мирних жителів і четверо солдатів були поранені», – розповів Звак.

Пентагон назвав головного спонсора тероризмуМіністр оборони США Джеймс Маттіс розповів про головні світові небезпеки та назвав Іран головним спонсором тероризму в світі.

Повідомляється, що поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте відомо, що «Талібан» захопив великі райони провінції. Крім того, сотні міжнародних військ розміщені в провінції Гільменд в рамках зусиль НАТО з навчання та підтримки афганських сил безпеки.

Зазначимо, сьогодні також повідомлялося, що в результаті авіаудару коаліції, очолюваної США, в Іраку був убитий один з командирів «ІДІЛ».

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав НАТО застарілим через нездатність протистояти тероризму, а в армії США звинуватили Росію в підтримці Талібану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: