Як зростали транспортні витрати киян за останні півстоліття

Читать на русском

Минулого тижня у Києві та на приміських маршрутах транспорту вчергове виросла вартість проїзду: по місту – на 1 гривню, за його межі – на 40%. Це питання одразу ж викликало хвилю обурення, в Київській обласній адміністрації навіть заявили про вимогу до перевізників обґрунтувати підвищення тарифу. Останні у свою чергу кивають на подвійне зростання мінімальної заробітної плати.

«Слово і Діло» вирішило нагадати, якою була вартість проїзду у міському транспорті в різні періоду української історії починаючи з 1960-х років.

Так, у 1964 році щомісячні витрати середньостатистичного киянина на дорогу становили близько 40 карбованців. У період із 1 травня 1992-го по 1 березня 1996 року, тобто в період гіперінфляції, місячна вартість проїзду у столичному транспорті зросла з 900 до 1,5 млн купоно-карбованців. З моменту, коли в обіг була введена гривня, тобто з вересня 1996-го по вересень 2015 року ця сума збільшилася відповідно з 15 до 1378 грн.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше портал показав, як змінювалася вартість проїзду в окремих видах громадського транспорту в Києві протягом останніх 50 з гаком років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: